Inverdo Packaging Pioneers

Blue

Ultimate
Results

Het leven
lijkt zo simpel
in verpakkingsland

Een boodschappenlijstje opstellen met wat je nodig hebt, een aanbieder vinden met een groot assortiment aan keuzemogelijkheden, prijzen opvragen, de voordeligste leverancier kiezen, bestellen en de klus is geklaard. Af en toe vind je een betere deal en de extra kostenbesparing is binnen. Zo lijkt het althans vaak te werken.

cells

Ignorance is bliss.

/ Is de wereld echt zo eenvoudig?

Voel je niet ergens aan dat dit maar een deel van de oplossing is?

De verpakkingsmarkt is een complexe, erg competitieve markt. Er is een grote focus op prijs. Om steeds maar weer de laagste prijs aan te kunnen bieden, zijn er - veel - spelers die de grens op zoeken. Vaak wordt ook over een grens heen gegaan.

Samba Gradient

/ Wat wij zoal tegenkomen?

U krijgt minder dan beloofd

Het gebeurt vaker dan je denkt. Op de verpakking staat dat op een rol 60 m1 zit maar in de praktijk zit er bijvoorbeeld maar 55 m1 op. Dat prijs verschil van 5% is dan snel verklaard.

U krijgt steeds een ander product

Er zijn heel veel kleine en grote producten van verpakkingen in de wereld. Vaak zien wij dat handelaren spelen met waar ze orders plaatsen. De ene keer koop je een Fiat Panda die door Fiat zelf is geproduceerd, de andere keer een Fiat Panda die uit een fabriek in Bulgarije, Roemenië of China komt. Niet dat per definitie iets mis is met producten uit deze landen. Verre van. Waar het om gaat is dat vaak met het recept wordt gespeeld. De kwaliteit gaat omlaag zonder dat je dat wordt verteld.